pinne  
  > OM OSS
pinne  
  > VAD VI GÖR
pinne  
  > EUROPA
pinne  
  > FRÅGOR & SVAR
pinne  
  > LÄNKAR
pinne  
  > KONTAKT
pinne  
  > PRESS & MEDIA
pinne  
  > HEM
  pinne      

Stockholm 2007-10-08:

Inbjudan till pressträff
Läkemedelshandlarna presenterar ny rapport
Så drabbas vården om apoteksmonopolet avskaffas på fel sätt

Varje år sparas runt en miljard kronor genom utbyten av läkemedel på landets apotek. Pengar som kommer samhället såväl som patienten till godo. Om apoteksmonopolet avskaffas på fel sätt riskerar dessa besparingar att försvinna med allvarliga konsekvenser för svensk vård och omsorg.

Läkemedelshandlarna, som samlar landets parallellimportörer av läkemedel, presenterar torsdagen den 11 oktober, en rapport om vilka möjligheter och fallgropar som den svenska Apoteksmarknadsutredningen står inför. Rapporten ”Liberalisation of Swedish Pharmacy: Lessons from experience in other European countries”, är framtagen av Don Macarthur, oberoende analytiker och expert på internationella läkemedels- och apoteksmarknadsfrågor.

I rapporten analyseras den kommande svenska omregleringen av apoteksmarknaden ur ett europeiskt perspektiv och författaren ger ett antal rekommendationer om hur en liberalisering av apoteksmarknaden bör genomföras.

Medverkar vid pressträffen gör också PRO:s ordförande Lars Wettergren som ger sina kommentarer till rapportens slutsatser och sin syn på hur apoteksmonopolets avskaffande kan komma att påverka vardagen för landets pensionärer.

Datum: Torsdagen den 11 oktober
Tid: 10.00-11.00
Plats: Kornhamnstorg 53, Gamla Stan, Stockholm
Medverkande: Don Macarthur, internationell analytiker, Anna Strand, vd Läkemedelshandlarna, Torsten Mattsson, ordförande Läkemedelshandlarna och Lars Wettergren, ordförande PRO.

Hjärtligt välkomna!

För mer information kontakta:
Cecilia Erdalen, Läkemedelshandlarnas sekretariat
Mobil: 0708-32 48 40
E-post: cecilia.erdalen@lakemedelshandlarna.se