pinne  
  > OM OSS
pinne  
  > VAD VI GÖR
pinne  
  > EUROPA
pinne  
  > FRÅGOR & SVAR
pinne  
  > LÄNKAR
pinne  
  > KONTAKT
pinne  
  > PRESS & MEDIA
pinne  
  > HEM
  pinne      

Nu byter vi namn till Läkemedelshandlarna

Föreningen FPL som samlar landets parallellimportörer av läkemedel byter i dag, onsdagen den 12 september, namn till Läkemedelshandlarna.

- Med det nya namnet visar vi tydligt vad vi gör - vi handlar helt enkelt med läkemedel. Genom att importera originalläkemedel från EU-länder med lägre priser och sälja dem i Sverige hjälper våra tio medlemsföretag till att pressa läkemedelspriserna, säger Läkemedelshandlarnas vd Anna Strand.

- Vår verksamhet bidrar årligen med cirka en halv miljard kronor i direkta besparingar, vilket självklart gagnar såväl samhället som patienterna, fortsätter hon.

- Läkemedelshandlarna är en stark aktör med drygt 12 procent av den svenska läkemedelsmarknaden. Vi har stor potential att växa och på så sätt sänka landets läkemedelskostnader ytterligare, säger Läkemedelshandlarnas ordförande Torsten Mattsson.

Välkomna till informationsdag
För att fira namnbytet inbjuder Läkemedelshandlarna massmedia och andra intresserade till en informationsdag om parallellimport av läkemedel. Under dagen besöks bland annat Ori Medicals ompaketeringsanläggning i Ystad. Datum: 16/10 -07. Anmäl ert intresse till Cecilia Erdalen, Läkemedelshandlarnas sekretariat, 0708-32 48 40, cecilia.erdalen@lakemedelshandlarna.se

För mer information:

Anna Strand, vd Läkemedelshandlarna
0709-20 68 27

Torsten Mattsson, ordförande Läkemedelshandlarna
0730-49 77 09