pinne  
  > OM OSS
pinne  
  > VAD VI GÖR
pinne  
  > EUROPA
pinne  
  > FRÅGOR & SVAR
pinne  
  > LÄNKAR
pinne  
  > KONTAKT
pinne  
  > PRESS & MEDIA
pinne  
  > HEM
  pinne      

Pressmeddelande Stockholm 6/2 2008
Mikael Magnusson ny vd för Läkemedelshandlarna

Mikael Magnusson har utsetts till ny vd för Läkemedelshandlarna, branschföreningen för landets parallellimportörer av läkemedel.
– Den svenska läkemedelsbranschen kommer att genomgå stora förändringar när apoteksmonopolet avskaffas de närmaste åren. I den processen är det oerhört viktigt att göra sin röst hörd och Mikael är rätt person att föra fram våra åsikter och uppfattningar, säger Torsten Mattsson, ordförande i Läkemedelshandlarna.

Mikael Magnusson har sin bakgrund i regeringskansliet där han 1997-2006, bland annat arbetade som statssekreterare på miljö- och samhällsbyggnadsdepartementet, samt som politisk rådgivare på statsrådsberedningen, socialdepartementet, utrikesdepartementet och finansdepartementet. Mikael har också arbetat vid Europaparlamentet i Bryssel, samt för den politiska ledningen i Malmö Stad.

– Jag ser fram emot att få vara med och stärka parallellimportens position på den framtida apoteksmarknaden. Parallellimporten av läkemedel sparar årligen runt en miljard kronor till den svenska statskassan. Pengar som kan användas till fler vårdplatser, fler sjuksköterskor och andra angelägna områden inom hälso- och sjukvården, säger Mikael Magnusson.

Mikael Magnusson ersätter föreningens tidigare vd Anna Strand.

För mer information kontakta:

Mikael Magnusson
Mobil: 0732-31 90 16

Torsten Mattsson, ordförande Läkemedelshandlarna
Mobil: 0730-49 77 09